De leukste bezienswaardigheden in Bergen.

Bergen, één van de grootste steden in Noorwegen en omgeven door veel fjorden (7 bergen), is een perfecte stad om wat tijd door te brengen tijdens je vakantie of een stedentrip. De stad heeft geweldige oude en historische delen, maar is tegelijkertijd een moderne stad. In deze blog geven we je onze tips voor leuke bezienswaardigheden in Bergen.

Allereerst vonden wij de Fløibanen funicular helemaal geweldig. Elke 15 minuten gaat er een klein treintje naar de top van de berg Fløyen. De rit zelf is ook al erg leuk. Het gaat behoorlijk stijl omhoog, dus als je hoogtevrees hebt moet je misschien niet te dicht bij het raam gaan zitten. Boven heb je een prachtig uitzicht over de stad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar bovenop de berg Fløyen is nog meer te vinden. Er zijn namelijk verschillende wandelroutes, welke het echt waard zijn om te volgen. Je wandelt door een mooi bos met een aantal meren. Er zijn makkelijke en moeilijke routes, dus iedereen kan er wandelen. Wij waren ’s ochtends vroeg naar de Fløibanen gegaan, dus er waren nog niet zoveel toeristen. Natuurlijk hadden wij weer de moeilijke route gevonden en verdwaalden we dus ook, maar ach soms is het best leuk om zo nieuwe plekken te ontdekken. Hou er wel rekening mee dat Google Maps niet altijd even goed werkt hier..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug beneden was het tijd om de rest van Bergen te gaan ontdekken. Bergen heeft een oud deel, dat Bryggen wordt genoemd. Bryggen staat op de UNESCO World Heritage lijst. De gezellige en gekleurde huisjes zijn opnieuw gebouwd in het jaar 1702, nadat er een grote brand was geweest. Als je hier rondloopt lijkt het een beetje of je terug bent in de Middeleeuwen. In Bryggen zijn een aantal winkeltjes, restaurants en het Bryggen Museum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je verder loopt kom je langs de Bergenhus vesting. Dit is een van de oudste vestingen in Noorwegen. Je kunt de vesting grotendeels gratis bezoeken, alleen voor het museum zal je een toegangskaartje moeten kopen. Wij hadden niet genoeg tijd om dit museum te bezoeken, maar het zien van al de geschiedenis hier is al leuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een tijdje door de stad te hebben gelopen, heb je misschien wel trek in eten. Een ontzettend leuke plek om te eten, lunch of diner, is bij de Vismarkt. Stel je even voor dat je lunch of diner aan het eten bent met uitzicht over de haven, terwijl je aan een gezellige tafel zit met dekentjes op de stoelen. En natuurlijk ook niet onbelangrijk, ze serveren heerlijk eten. Als je er niet genoeg van kunt krijgen, kun je ook nog de producten kopen. Ze verkopen verschillende producten, bijvoorbeeld producten uit de regio en natuurlijk allerlei soorten vis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bergen heeft de mooie St. John’s Church (In Noorwegen zeggen ze ‘Johanneskirken’). Het is de grootste kerk in Bergen. De kerk is gebouwd in 1894 en heeft een Neo-Gotische stijl. Om er te komen zal je een aantal trappen moeten nemen, maar het is het wel waard.

Een leuk plekje in Bergen is Knøsesmauet. Leuk omdat je hier door allemaal smalle straatjes loopt met schattige gekleurde huisjes. De huizen zijn allemaal gemaakt van hout, wat een gezellig sfeertje creëert. Neem even de tijd om door de straatjes te lopen en van dit plekje te genieten.

Omdat wij 24 uur de tijd hadden om Bergen te bezoeken, hebben we geen musea bezocht. In Bergen zijn verschillende kunst musea. De verzamelnaam hiervoor is KODE. Vlakbij een aantal van deze musea heb je een park met een vijver middenin, waar je even kunt uitrusten. Je vindt hier ook verschillende soorten kunst.

En als je iets meer geluk hebt dan ons, kan je met de kabelbaan naar de berg Ulriken. De kabelbaan is geopend van dinsdag tot en met zondag, maar wanneer er teveel wind is, is het gesloten. Vanaf deze berg heb je ook een mooi uitzicht over de stad.

We hopen dat we je wat inspiratie hebben gegeven voor deze mooie stad, welke echt ontzettend leuk is om te bezoeken. Als je meer informatie wilt, neem dan even contact met ons op via de mail. Heb je misschien nog andere tips voor Bergen? Laat het ons dan weten in een reactie. En, voor nog meer reisinspiratie en foto’s, check onze social media pagina’s.

Eén gedachte over “De leukste bezienswaardigheden in Bergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.