Review: Fotoboek van Fotofabriek

Na een reis of vakantie heb je eigenlijk altijd (in ons geval) een heleboel foto’s. Maar wat doe je hiermee? Op de computer laten staan is zonde, want je kijkt er vaak niet meer naar om. Dus is het erg leuk om de mooiste foto’s in een fotoboek te zetten. Zo pak je toch nog af en toe het boek erbij en kun je even wegdromen naar die heerlijke reis of vakantie. Wij kregen van Fotofabriek de vraag om een fotoboek te maken, wat we natuurlijk graag doen!

Over Fotofabriek

Bij Fotofabriek kun je van alles met je eigen foto’s doen. Denk bijvoorbeeld aan fotoboeken, kalenders, visitekaartjes en wanddecoraties. Fotofabriek is opgericht in het jaar 2008 en is sindsdien meerdere keren op de eerste plaats gekomen bij de fotoboekentest.

Een fotoboek maken

Zo, tijd om aan de slag te gaan met het fotoboek. Je kunt er bij Fotofabriek voor kiezen om te werken in een online bewerkingstool of een softwareprogramma dat je gratis kunt downloaden. Wij kozen ervoor om online te werken aan ons boek, omdat we dan gelijk kunnen beginnen.

Allereerst kies je het formaat fotoboek dat je wilt hebben. Er zijn voldoende mogelijkheden hierin. Ook kies je een omslag voor je boek, denk bijvoorbeeld aan hardcover, spiraal of karton. Mocht je een speciaal fotoboek willen maken, dan ben je bij Fotofabriek aan het goede adres. Je hebt hier namelijk ook de optie om een fotoboek in tijdschriftenvorm te maken.

Zodra je hebt gekozen welk soort fotoboek je wilt maken, kan je aan de slag in het bewerkingsprogramma. Wij vonden het een fijn en makkelijk programma om in te werken. Je kunt kiezen voor een eigen blanco ontwerp of een ontwerp kiezen. Wij kozen voor een blanco project, zodat we echt onze eigen draai aan het boek konden geven. Het uploaden van onze foto’s kon beginnen! Dit ging erg makkelijk en snel. Wat fijn is bij de ingevoerde foto’s, is dat je gebruikte foto’s kunt verbergen. Zo houd je dus goed het overzicht welke foto’s er al in je fotoboek staan en welke nog niet.

Alle foto’s staan in het programma. Tijd om ze in het fotoboek te gaan zetten! Links in de bewerkingstool kies je een indeling voor de pagina’s. In het online programma gaat deze indeling per twee pagina’s. Dit vonden we soms lastig, omdat we het dan net op een andere manier wilden of liever een indeling per pagina. Gelukkig konden we dit oplossen door zelf een indeling te maken door foto’s uit te lijnen. Dit werkte voor ons prima!

Verder vind je in de tool opties voor teksten, decoraties en achtergronden. Hierin zijn genoeg mogelijkheden! De decoraties staan ook hier weer netjes geordend per thema, wat een hoop zoektijd bespaart!

Het fotoboek

Zodra je klaar bent met het boek, kun je een digitale versie bekijken. Heel handig, want je ziet gelijk of je nog iets bent vergeten en natuurlijk of het er goed uitziet! De levertijd is ongeveer een week. In deze week werden niet alleen de track en trace mailtjes verstuurd, maar kregen we ook een mail met een filmpje. In dit filmpje konden we zien hoe de omslag van ons fotoboek werd gemaakt. Erg leuk om te zien!

We zijn tevreden met het eindresultaat van ons fotoboek. De omslag is stevig en het fotoboek is netjes ingebonden. Als extra optie kun je het fotoboek platliggend bestellen, het fotoboek valt dan helemaal open. De kleuren van het boek zien er goed uit. Wel vonden we een aantal foto’s wat aan de donkere kant, qua contrast. Maar ondanks dat, is het een prachtig boek geworden van onze reis door Kroatië.

Wil je ook iets leuks doen met je vakantiefoto’s? Klik dan hier.

Eén gedachte over “Review: Fotoboek van Fotofabriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.