Kerst in Londen!

Tijdens de kerstperiode naar Londen gaan is een erg goed idee! Londen is sowieso een leuke bestemming voor een stedentrip, maar vanaf november wordt het er extra gezellig! Overal vind je prachtige kerstverlichting en versieringen. Ook zijn er verschillende kerstmarkten. Tijd om een weekendje naar Londen te plannen dus!

 

De voorbereidingen

Er zijn verschillende manieren om in Londen te komen, maar voor een weekend vonden wij het vliegtuig het makkelijkst en snelst. Je wilt uiteraard zoveel mogelijk tijd in Londen zelf doorbrengen! Wij vlogen met de KLM Cityhopper van Schiphol naar Londen City Airport. Erg fijn, want je bent al vlakbij de stad. Daarnaast stap je er zo in de trein en metro naar je hotel.

In ongeveer een half uurtje waren we bij ons hotel ‘Club Quarters St, Pauls‘. Vanaf hier ben je snel bij de London Bridge en Tower Bridge. Ook pak je hier zo de metro naar andere delen van de stad. Een prima hotel dus voor een weekendje in Londen.

Kerstsfeer in Londen

Londen is echt een geweldige bestemming om naartoe te gaan rond de kerstdagen! De kerstsfeer is hier goed te vinden! Hieronder vind je onze tips.

Regent Street en Oxford Street

In Regent Street vind je prachtige kerstverlichting in de vorm van engelen met uitgestrekte vleugels. Deze geven allemaal licht, wat prachtig is om te zien. Haaks op deze straat loop je Oxford Street in, een van de belangrijkste winkelstraten van Londen. Ook hier vind je ontzettend veel kerstverlichting. Zelf vonden wij Regent Street het mooiste. En vergeet niet om ook de etalages van de winkels te bekijken. Deze zijn vaak ook heel mooi versierd in kerstsfeer.

Carnaby Street

Ook in deze straat vind je erg leuke kerstverlichting en versiering! In Carnaby Street wordt altijd een bepaald thema gekozen voor de versieringen. Dit jaar is het thema oceaan. Je ziet er overal gekleurde zeedieren en vissen. Wij vonden dit straatje erg leuk om te zien, omdat het weer eens wat anders is dan de ‘normale’ kerstverlichting. Carnaby Street is trouwens makkelijk te combineren met Oxford en Regent Street, het ligt er niet ver van vandaan.

Covent garden

In Covent garden loop je door gezellige, knusse straatjes met allerlei winkeltjes. Ook vind je hier de appeltjesmarkt (Apple Market) waar een grote kerstboom op het plein staat. De kerstsfeer is hier zeker aanwezig en het is sowieso al leuk om hier alleen maar rond te lopen!

Bezoek de verschillende kerstmarkten

In Londen zijn er tijdens de kerstperiode verschillende kerstmarkten die je kunt bezoeken. De grootste en bekendste kerstmarkt is Winter Wonderland in Hyde Park. Wij hebben gekozen om naar de wat kleinere kerstmarkten te gaan, o.a. omdat het bij Winter Wonderland ontzettend druk was.

Een van de kerstmarkten die je kunt bezoeken tijdens je stedentrip in Londen is de Southbank Centre Winter Market. Je loopt hier langs de rivier, wat het erg leuk maakt. Daarnaast bevindt deze kerstmarkt zich naast de London Eye. Er zijn verschillende houten kraampjes en aan het eind vind je er een draaimolen. Wij vonden deze kerstmarkt erg gezellig en ook niet zo super druk.

Een andere kerstmarkt die erg gezellig is, is die bij Leicester Square. Ook hier vind je verschillende houten kraampjes met allemaal leuke spullen. Natuurlijk zijn er ook diverse eet- en drinkkraampjes. Lekker om hier een mulled wine te drinken!

Warenhuizen in kerstsfeer

Natuurlijk kun je een bezoekje aan het bekende Harrods niet overslaan tijdens je stedentrip in Londen. Het gebouw is aan de buitenkant versierd met ontzettend veel lampjes. Dit ziet er geweldig uit! Ook is het leuk om binnen een kijkje te nemen. Naast Harrods zijn er nog meer plekken waar je de kerstsfeer kunt proeven. Ga dan bijvoorbeeld naar Fortnum & Mason’s.

Wat ook een erg gezellige plek is, is de Leadenhall Market. Je vindt er diverse kleine winkeltjes en restaurantjes. Daarnaast is het mooi versierd in kerstsfeer en staat er in het midden een grote kerstboom.

Schaatsen in Londen

Mocht je tijd hebben dan is het zeker leuk om een schaatsbaan te zoeken en te gaan schaatsen in Londen. Je komt er zeker in de kerstsfeer! Er zijn verschillende schaatsbanen te vinden in Londen, waaronder de volgende:

  • Schaatsbaan bij Natural History Museum
  • Schaatsbaan bij Somerset House
  • Tower of London’s schaatsbaan

De overige bezienswaardigheden

Tijdens een weekendje Londen in de kerstperiode is het natuurlijk ook erg leuk om een bezoekje te brengen aan de bezienswaardigheden van Londen. Dit is prima te combineren met de plekken die we hierboven beschreven. Denk bijvoorbeeld aan de Tower Bridge, Tower of London, Big Ben, London Eye, Buckingham Palace en de vele parken die Londen heeft. Wil je hierover meer lezen? Lees dan onze blog hierover!

Zijn jullie al eens in Londen geweest tijdens de kerstperiode? Hebben jullie nog leuke tips die je niet mag overslaan? Laat het dan weten in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.