Onze reisplannen: van 2019 naar 2020!

Allereerst wensen we jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar met mooie reizen! In deze blog blikken we terug op het jaar 2019 en vertellen we jullie wat onze reisplannen zijn voor 2020.

Terugblik 2019

We kunnen wel zeggen dat 2019 een heel mooi reisjaar voor ons was, want wat hebben we een hoop reizen gemaakt. We begonnen het jaar met een reis naar Noorwegen. Dit keer reden we van Bergen via Flam, Geilo en Odda naar Stavanger. Eén van de mooiste momenten van deze reis was de rit over de Hardangervidda. Het leek even of we op de Noordpool waren beland. Wil je meer lezen over deze reis? Lees onze blog dan hier.

Hardangervidda
Stegastein Viewpoint, Flam
Regio Stavanger

In april maakten wij een rondreis door Cuba. Wat een geweldig land is dat! We begonnen onze reis in Havana, daarna reden we met onze huurauto naar Vinales en Trinidad. De reis wilden we nog uitbreiden naar Remedios en een paar dagen in Havana, maar we moesten het helaas eerder afbreken. Zeker een land om nog eens terug te komen! Hier lees je onze blog over Cuba.

Havana
Vinales
Trinidad

In mei zijn we op pad gegaan in ons eigen land: Nederland. We bezochten het Waddeneiland Texel. Het leukste was toch wel de zeehondenexcursie, maar ook de prachtige natuur en stranden.

En dan de zomervakantie, waar we gingen kamperen in Kroatië. Via Schloss Neuschwanstein reden we door Oostenrijk en Slovenië naar de regio van Zadar in Kroatië. Hier hebben we vooral heerlijk uitgerust en daarnaast maakten we verschillende uitstapjes in de omgeving. Erg mooi waren de parken Krka en Plitvice! Het leuke was dat we tijdens deze reis drie, voor ons, nieuwe landen hebben gezien!

Schloss Neuschwanstein
Eiland Pag
Krka National Park

In oktober voegden we weer een nieuw land toe aan onze reizen, namelijk Malta. Wat een heerlijk eiland voor in de herfst. Het was hier precies nog lekker zomer! Daarnaast was er ontzettend veel te zien en konden we leuke boottochtjes maken naar de eilanden Gozo en Comino.

Marsaxlokk, Malta
Blue Lagoon, Comino
Valetta, Malta

En als laatste bezochten we in 2019 de stad Londen tijdens de kerstperiode. Ook dit was genieten! We waren er voor een weekendje en hebben toch erg veel gezien, onder andere omdat het niet ver van Nederland is. Daarnaast is Londen tijdens de kerstperiode erg gezellig. Overal hangen lampjes en de winkels en straten zijn versierd in kerstsfeer.

Tower Bridge, Londen

Onze reisplannen voor 2020

Het is de eerste keer sinds lange tijd dat we voor komend jaar nog maar één reis gepland hebben staan. Het is wel een bijzondere reis, die al heel lang bovenaan onze bucketlist staat. We gaan namelijk in juli en augustus naar Tanzania en Zanzibar! We maken hier een rondreis, waarbij we safari gaan doen, maar ook de cultuur gaan ontdekken. Zo zullen we twee nachten slapen bij de Maasai en gaan we een mountainbiketocht doen rondom het dorpje Mto Wa Mbu. Ook op Zanzibar zullen we verschillende excursies gaan doen, maar daar komen we natuurlijk ook om lekker uit te rusten. We hebben de reis via Better Places geboekt, omdat deze reisorganisatie erg goed bevallen is tijdens onze reis naar Cuba.

Wat we verder gaan doen komend jaar staat eigenlijk nog helemaal open. Wellicht gaan we een aantal stedentrips doen, maar dit moeten we nog verder uitzoeken.

Hebben jullie al reisplannen voor het komende jaar? Waar gaan jullie naartoe? We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.