Stedentrip Londen: 11 bezienswaardigheden.

Londen is een geweldige stad voor een stedentrip! En daar komt nog eens bij dat je er heel snel bent. Ideaal voor een weekendje weg of langer als je de tijd hebt. In deze blog vind je de leukste bezienswaardigheden die je niet over mag slaan wanneer je er een weekend bent.

1. Tower Bridge

De Tower Bridge vonden wij toch wel een van de mooiste bezienswaardigheden van Londen. Om te beginnen kun je het beste naar de London Bridge gaan. Vanaf hier heb je namelijk een mooi uitzicht over de Theems en de Tower Bridge. Je loopt vanaf daar heel makkelijk langs het water richting de Tower Bridge zelf.

IMG_8773
IMG_8410

2. Tower of London

De Tower of London bevindt zich vlakbij de Tower Bridge. Dit is dus goed te combineren met elkaar. De Tower of London kent een hoop geschiedenis. Zo werd het vroeger gebruikt als koninklijk paleis en gevangenis. Tegenwoordig vind je er een museum, waarin je alles leert over de geschiedenis van dit kasteel. Je kunt er elk half uur een rondleiding volgen. De Tower of London is dagelijks geopend van 9:00 uur t/m 16:30 uur (zondag en maandag vanaf 10:00 uur). In de zomermaanden kan je het kasteel bezoeken t/m 17:30 uur. 

IMG_8412

3. London Eye

We gaan helemaal naar de andere kant Londen, namelijk richting de London Eye. Om tussen deze plekken in de stad te reizen, pak je heel makkelijk de metro. Je hebt voor de metro tegenwoordig geen kaartjes nodig. Je kunt er namelijk inchecken met je pinpas. 

Iedereen kent de London Eye, het grote reuzenrad, wel! Het reuzenrad, dat in 1999 werd gebouwd, is 135 meter hoog. Vanaf de cabines heb je dus een prachtig uitzicht over de stad. Het is handig om vooraf een kaartje te kopen, want de wachtrijen kunnen lang zijn. .

IMG_8463

4. Big Ben

De Big Ben is toch wel één van de bekendste bezienswaardigheden van Londen. De Big Ben ligt, net als de London Eye, aan de Theems. Officieel is de Big Ben de naam van de grote klok die in de toren hangt. Deze klok is de zwaarste van de wereld. Wist je trouwens dat het helaas niet mogelijk is om de toren te bezoeken als toerist? Alleen inwoners van het Verenigd Koninkrijk kunnen de toren bezoeken. Wij gaan nog een keer terug naar Londen om de Big Ben goed te bekijken, want bij ons stond deze in de steigers.

5. Westminster palace

Ook Westminster Palace ligt aan de Theems en is een prachtig gebouw om te bezoeken. Dit grote gebouw bestaat uit het Lager- en Hogerhuis, vergelijkbaar met de Eerste en Tweede Kamer in Nederland. Westminster Palace staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Loop ook even naar de Goldon Jubilee Bridges. Vanaf daar heb je namelijk een mooi uitzicht over zowel Westminster Palace als de Big Ben en London Eye.

IMG_8465
IMG_8461

6. Westminster Abbey

Westminster Abbey staat naast Westminster Palace en is één van de belangrijkste kerken in het land. De twee gebouwen werden samen op de Werelderfgoedlijst van Unesco gezet in het jaar 1987. Westminster Abbey is in verschillende tijdperken gebouwd. Zo begon de bouw in het jaar 1050 en in het jaar 1745 werden de twee bekende torens toegevoegd.

IMG_8649

7. Parken in Londen

Londen kent verschillende parken. Vanaf Westminster Abbey loop je makkelijk richting het St. James Park. St. James Park is één van de acht koninklijke parken in Londen. Het leuke aan dit park is dat er veel dieren te vinden zijn. Zo vind je er eekhoorns, maar ook pelikanen. Ook is het fijn om de grootste drukte even achter je te laten en er heerlijk te wandelen. Naast St. James Park kun je ook Hyde Park bezoeken. Dit is één van de grootste parken en ook dit park hoort bij de koninklijke parken in Londen. In de winter en kerstperiode vind je hier één van de grootste kerstmarkten.


8. Buckingham Palace

Iets wat je eigenlijk ook niet mag missen tijdens je stedentrip in Londen is de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. De wisseling van de wacht kun je zien op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 11:00 uur. De hele ceremonie duurt ongeveer 45 minuten. Zorg wel dat je op tijd bent, want het is er erg druk! Buckingham Palace zelf werd in het jaar 1703 gebouwd en een deel van het paleis is te bezoeken. Via GetYourGuide kun je kaartjes bestellen.

IMG_8736
IMG_8692

9. Harrods

Vergeet tijdens je bezoek aan Londen niet om een kijkje te nemen bij het bekende warenhuis Harrods. Dit warenhuis heeft 7 verdiepingen en je vindt er heel veel verschillende producten. Het is er ook mogelijk om een hapje te eten in één van de restaurants. Harrods is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 20:00 uur (m.u.v. zondag). Om bij Harrods te komen kun je het beste de metro nemen en bij station Knightsbridge uitstappen.

 

IMG_8681

10. Pleinen in Londen

Londen kent verschillende pleinen die erg leuk zijn om te bezoeken. Zo vind je bijvoorbeeld midden in de stad Leicester Square. Hier in de buurt kom je ook langs Piccadilly Circus. Dit plein is onder andere bekend door de vele grote lichtreclames. Een ander plein dat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken is Trafalgar Square. Dit plein ligt voor de National Gallery. Daarnaast staan er op dit plein mooie, grote fonteinen. Tijdens de kerstperiode vind je hier een gezellige kerstmarkt en een grote kerstboom die door Noorwegen wordt geschonken.

IMG_8493

11. St. Pauls Cathedraal

De St. Pauls Cathedraal ligt precies tussen de bovenstaande bezienswaardigheden in. De St. Pauls Cathedraal kenmerkt zichzelf door de prachtige, grote koepel. De cathedraal werd gebouwd in het jaar 1675 en was in 1710 afgerond. Het is mogelijk om de cathedraal van binnen te bekijken. Je kunt mee met een rondleiding of je kunt de cathedraal zelf verkennen. Dit kan van maandag t/m zaterdag van 8:30 uur t/m 16:30 uur.

IMG_8397

Zijn jullie wel eens in Londen geweest? Zo niet, dan is het zeker de moeite waard om deze stad binnenkort eens te bezoeken. Vergeet ook niet om naast de bovenstaande bezienswaardigheden de telefooncellen, rode bussen en de bekende brievenbussen te zien. Misschien vind je het ook leuk om Londen in de kerstperiode te bezoeken. Wil je hierover meer lezen, bekijk dan onze blog hierover.


IMG_8529
IMG_8663

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.