De mooiste wandelplekjes in Nederland.

Bij veel van jullie zal het wel bekend zijn dat je heerlijk kunt wandelen in Nederland. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, je kunt naar het bos, struinen over de heide of misschien houd je juist van een strandwandeling. In deze blog vind je de mooiste wandelplekjes van Nederland, die wij voor je hebben uitgezocht.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Wij gaan meestal rond de bronsttijd naar De Hoge Veluwe. Het blijft mooi om de bronzende herten te zien. Vaak is het er dan wel druk, omdat iedereen de mooiste foto wil maken van de herten. Maar wanneer je net even een stukje de andere kant op loopt, ben je de drukte al kwijt. Ondanks dat er een aantal wandelroutes afgesloten zijn in verband met de bronst, kun je hier heerlijk rondstruinen. Wij lopen in deze tijd van het jaar vaak de route die langs de zandduinen komt. Tegen de schemering, wanneer bijna iedereen op dezelfde plek staat om de herten te bewonderen, lopen wij richting het Bosje van Staf. Hier zijn we vaak de enige en spotten we veel wild, zoals bijvoorbeeld een wild zwijn en een edelhert. Extra leuk als je dan de enige bent op die plek natuurlijk!

Posbank

Bij de Posbank voelt het altijd een beetje alsof je op vakantie bent. Dit zal waarschijnlijk komen door de heuvels die je hier vindt. In Nederland kom je die toch niet zo heel vaak tegen…Het is alleen al een feestje om hier rond te rijden, laat staan om ook nog eens heerlijk te gaan wandelen. Soms lopen we hier een zelfbedachte route en kunnen we dus uren rondstruinen. Dit is natuurlijk heerlijk om te doen. Daarnaast hebben we ook een aantal keer één van de wandelroutes van Natuurmonumenten gevolgd. Onderweg kom je door bossen, weidse landschappen en kun je even stoppen om van de mooie uitzichten te genieten. De route is ongeveer 10 km en vind je hier.

Verder hebben wij hier, aan de andere kant van de weg, ook een ontzettend mooie route gelopen. Onze tip is dus om ook eens aan de andere kant te kijken. Je begint daar in het bos, maar wanneer je daaruit komt loop je over weidse vlaktes. Ook kom je over de zandvlakte ‘Het Rozendaalse Zand’. Dit is allemaal heel erg mooi om te zien, vonden wij, maar we weten zeker dat jullie het ook mooi zullen vinden! Ben je nog niet uitgekeken over de vlakte? Klim dan nog naar boven in de brandtoren waar je langs komt. Wanneer je deze kant op wil gaan, loop dan in de richting van De Elsberg vanaf de parkeerplaats Zandklep, vlak voor het Paviljoen Posbank.

Wil je alvast een beetje een idee krijgen van de Posbank, check dan hier ons filmpje!

De Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen is natuurlijk de plek om gewoon lekker rond te wandelen en wel zien waar je uitkomt. Wij beginnen vaak bij Landgoed Bosch en Duin, omdat je hier vrij snel en makkelijk op de grote zandvlakte komt. Neem vooral je picknickspullen mee en leg je kleedje ergens op een berg zand waar je een mooi uitzicht hebt. Vastgestelde wandelroutes in De Loonse en Drunense Duinen heb je natuurlijk ook. Kijk dan even op de website van Natuurmonumenten.

De Biesbosch

Nabij Dordrecht vind je een mooi Nationaal Park: De Biesbosch. Wij hebben hier een aantal leuke wandelroutes gevonden. Om te beginnen bij het gedeelte ‘De Nieuwe Dordtse Biesbosch’. Nog niet zo lang geleden zijn er in de polder verschillende paden aangelegd, waarover je heerlijk kunt wandelen. Je loopt hier als het ware over de moerasgebieden heen, dwars door de polder.

Een andere leuke wandelroute ligt in het deel ‘De Merwelanden’. Wij beginnen meestal bij het bezoekerscentrum, waarna we via het pad over de dijk helemaal rondlopen. Het is ons nog niet gelukt om een bever te spotten, maar wie weet dat het jullie wel lukt. Je komt bij deze route namelijk langs een beverburcht, dus wie weet!

In de Merwelanden kun je ook met een bootje naar de overkant varen. Ook hier is het heerlijk om te wandelen. Je komt langs oude boerderijen, grienden en wateren.

De Amsterdamse Waterleidingduinen

Het gebied De Amsterdamse Waterleidingduinen ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. In het gebied wordt drinkwater voor de stad Amsterdam gewonnen. Natuurlijk zijn er ook hier genoeg mooie wandelroutes te vinden! Wij begonnen onze wandeling bij ingang De Zilk, waarna we eigenlijk helemaal richting het strand zijn gelopen. Onderweg kom je langs bosranden, loop je door de heuvels en struin je over grasvlaktes. Je zult hier ook ongetwijfeld wild tegenkomen. In de Amsterdamse Waterleidingduinen vind je namelijk de grootste damhertenpopulatie van Nederland. In de buurt van het strand kwamen wij ook nog een vos tegen, die eigenlijk helemaal niet zo schuw voor ons was. Net als bij de Loonse en Drunense Duinen is het in dit gebied ook heel leuk om je picknickspullen mee te nemen en lekker aan een van de waterstroompjes te gaan lunchen.

Zuid-Limburg

Het is heerlijk om door de heuvels van Limburg te wandelen en dan in het speciaal door het Geuldal. Dit gebied is ontstaan doordat de Geul het dal heeft uitgesleten, vandaar ook de naam. Wij hebben hier de Cottessen route gelopen. Daarbij begonnen we bij restaurant Buitenlust. Je loopt bij deze wandelroute van weiland naar weiland, je wandelt een heel stuk langs de Geul en je hebt natuurlijk erg mooie uitzichten over het dal.

Het strand bij Ouddorp

Lekker uitwaaien op het strand en daarna naar de zonsondergang kijken. Wij gaan daarvoor altijd graag naar het strand bij Ouddorp. En om iets specifieker te zijn: bij de vuurtoren Westhoofd. Deze vuurtoren is bijna niet te missen, want hij is 56 meter hoog. Helaas is de vuurtoren niet geopend voor publiek, maar wandelen op het strand kan hier dus wel heel fijn. Wat wij vooral heerlijk vinden aan deze plek, is dat het er vrij rustig is. Daarnaast is het een mooi en groot strand met (beschermde) duinen. Gewoon heel fijn om er een strandwandeling te maken!

Wat zijn jullie favoriete wandelplekken in Nederland? Heb je tips, laat het ons weten in een reactie!


Eén gedachte over “De mooiste wandelplekjes in Nederland.

  1. Wij wandelen ook graag in de natuur van Nederland. Sinds kort bezoeken we ook steeds vaker kustgebieden. Hier is een zonsondergang ook erg mooi. Daarnaast eten wij ook graag aan het strand tijdens onze dagjes uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.