24 uur in Athene.

Onderweg naar huis, na het avontuur van eilandhoppen, hebben we een korte stop gemaakt in Athene. Deze stad heeft ons echt verrast en daarom willen we er zeker nog een keer terugkomen! Maar eerst zullen we jullie vertellen wat we in die 24 uur in Athene hebben gedaan.

Plaka

Ons hotel (Divani Palace Acropolis Hotel), dat vlakbij de oude stad van Athene ligt, was een ideale plek om dit deel van de stad te ontdekken. Vanaf ons hotel was het maar 10 minuten lopen naar de Acropolis en ongeveer 5 minuten naar Plaka. Plaka is het oude stadscentrum van Athene. Wanneer je hier rondloopt zie je de Acropolis telkens boven de stad uitkomen. Erg leuk dat je deze steeds weer terug ziet!

De straatjes van Plaka geven je het gevoel dat je terug bent gegaan in de tijd. Zo is het natuurlijk heel gezellig om doorheen te wandelen. Ook omdat er hier geen gemotoriseerd vervoer toegestaan is. Je hebt hier even het idee dat je niet meer in zo’n grote stad rondloopt wanneer je hier bent. En als je op zoek bent naar een leuk restaurant om te lunchen of dineren, weten we zeker dat je er in deze wijk een goede zal vinden.

Wij hebben de meeste tijd rondgelopen en wat winkeltjes bezocht. De meeste winkels hier zijn souvenirwinkeltjes, maar wanneer je een beetje goed rondkijkt kom je ook de authentieke winkeltjes tegen. Na een paar uurtjes hebben we besloten om naar de Acropolis te gaan.

Acropolis

Wanneer je naar de Acropolis loopt moet je een eindje naar boven lopen. Dit is best logisch, want Acropolis betekent officieel ‘het hoogste punt van de stad’ in het Grieks. Je loopt er door een mooi park naartoe. Vergeet niet om kaartjes te kopen wanneer je boven bent! Een kaartje is redelijk duur; wij betaalden er 40 euro voor (20 euro per persoon). Er is ook een mogelijkheid om een combi ticket te kopen, welke 30 euro kost. Dit zou je kunnen doen wanneer je ook de tijd hebt om de andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Maar goed, ondanks het redelijk prijzige kaartje, ben je het alweer vergeten wanneer je de laatste treden naar boven loopt. Je staat dan eindelijk naast de Acropolis zelf. Het is echt mooi om te zien! Wij voelden ons een beetje klein toen we hier rondliepen. Waarschijnlijk omdat het allemaal best groot is hier. Ook het uitzicht over de stad is hier heel erg mooi om te zien. Wanneer je hier op een heldere dag bent, kan je kijken tot de haven en het vliegveld. Jullie snappen wel dat we hier dus heel veel foto’s hebben gemaakt. Het is hier trouwens niet toegestaan om foto’s te maken met andere vlaggen dan de Griekse. Er waren verschillende mensen die hierop aangesproken werden door de beveiliging.

In de buurt van de Acropolis vind je nog andere bezienswaardigheden, welke je zou kunnen bezoeken als je langer in Athene bent. Het bezoek aan de Acropolis en het wandelen door de wijk Plaka zijn voor ons wel de belangrijkste bezienswaardigheden wanneer je een paar uurtjes in deze stad bent.

Zijn jullie al een keer in Athene geweest? Of heb je misschien nog andere tips voor een kort verblijf in Athene? Laat het ons weten in een reactie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.