Verjaardagskalender van Studentendrukwerk

Wat doen jullie met jullie reisfoto’s? Vaak staan ze maar gewoon op de computer en doe je er niet heel veel mee. Eigenlijk zonde, want het is juist zo leuk om ze telkens weer terug te zien! Wij maakten daarom, in samenwerking met studentendrukwerk.nl, een verjaardagskalender in reisstijl. In deze blog lees je onze review, zodat jij ook zelf aan de slag kunt gaan met je reisfoto’s.

Vooraf

Allereerst begonnen we met het uitzoeken van onze reisfoto’s. Dat kostte nog best even tijd, want welke foto’s zet je in de kalender?  We kozen ervoor om van verschillende reizen steeds één of twee foto’s te nemen. Daarnaast moeten de foto’s natuurlijk wel een beetje bij de maand van het jaar passen, dus ook daar keken we naar. Zo plaatsten we bijvoorbeeld een foto van een sneeuwlandschap in Noorwegen bij december.

Werken in de online editor

De foto’s stonden klaar en het werk kon beginnen. Op de website van studentendrukwerk.nl kan je heel makkelijk aan de verjaardagskalender beginnen. Je kunt ervoor kiezen om een eigen ontwerp te uploaden of je kiest ervoor om online te werken. Wij kozen voor de laatste optie en dat ging prima! Bij Studentendrukwerk heb je veel mogelijkheden om de verjaardagskalender samen te stellen. Eerst kies je voor het formaat, waarbij je de keuze hebt uit liggend of staand en A3 of A4. Daarna kies je een blanco project of een bestaand project. Wij hebben gekozen voor een bestaand project, waarbij je verschillende indelingen kunt kiezen voor de kalender. Dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak.

Het uploaden van de foto’s gaat erg snel en makkelijk. Je ziet ook in de tool welke foto’s je al gebruikt hebt en welke nog niet. Erg handig dus! Naast het toevoegen van de foto’s aan de verjaardagskalender, zijn er nog meer opties die je kunt toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld de indeling veranderen of een achtergrond kiezen. Ook zijn er verschillende decoraties waarmee je de kalender nog verder kunt maken naar je eigen smaak. En mocht je het leuk vinden, dan kun je ook teksten toevoegen.

Wat ook handig was in de online editor van Studentendrukwerk was dat je het project waarmee je bezig bent tussendoor kunt opslaan. Later kun je dan weer verder werken. Wij vonden het maken van de kalender in deze bewerkingstool erg makkelijk en het werkte onder andere daardoor ook fijn.

Het eindresultaat

Wanneer jouw kalender helemaal naar wens is, dan is het tijd om hem te bestellen. Hierbij heb je nog de keuze om de papiersoort aan te passen. Zelf wisten we niet zo goed wat geschikt was voor de verjaardagskalender, maar na een mailtje hierover gestuurd te hebben kregen we snel een reactie met welke papiersoort het beste was. Ook kun je op deze pagina de kleur van de wire-o (de spiraal) kiezen.

De bestelling zelf verliep ook goed. De verjaardagskalender werd binnen 2 dagen al bij ons geleverd en ziet er erg mooi uit. Precies zoals wij in gedachte hadden. Wil jij ook zo’n leuke verjaardagskalender maken van jouw reisfoto’s? Neem dan een kijkje op de website van Studentendrukwerk en droom ook elke maand weg bij jouw foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.