Onze uitrusting

Wanneer we op reis gaan nemen we natuurlijk meer mee dan alleen onze paspoorten. Regelmatig krijgen we de vraag welke camera wij gebruiken? Of hoe wij alles meenemen op reis. Hieronder een korte uitleg over wat wij (meestal) allemaal meenemen.

Camera uitrusting

Op dit moment gebruiken wij twee camera’s om al onze foto’s mee te maken. Hierbij is de Canon EOS RP de meest gebruikte. Deze gebruiken we inmiddels voor foto’s maar ook voor onze video’s.

Wij gebruiken deze camera met de 24-240mm lens. Doordat de lens zowel groot hoek als zoom heeft hoef je niet vaak te wisselen van lens. Doordat je dus niet hoeft te wisselen kan je lekker genieten van de omgeving waar je op dat moment ben. Naast het hebben van een goede hoofd camera vinden wij onze action camera ook een must in het assortiment. Dit omdat je deze eigenlijk overal kan gebruiken, denk hierbij aan een duik in het water!

Sinds enkelen weken hebben wij ook een drone toegevoegd aan onze set. Hiervan zullen jullie snel de eerste beelden gaan zien op onze website of natuurlijk Instagram. Omdat er nog al wat regels zijn met betrekking tot het vliegen van een drone hebben wij gekozen voor de DJI mini 2, deze is slechts 249 gram (alleen de drone). Dit heeft als voordeel dat je meer mag en dat hij makkelijk in de tas mee kan.

En als laatste, moet het natuurlijk ook allemaal nog mee, of dit nou een dag trip is of een meerdaagse. De spullen verdwijnen bij ons allemaal in LowePro tas. Deze mag je zelf indelen van binnen, hierdoor heb je veel vrijheid wat er wel en niet in gaat. Op een gemiddelde dag hebben wij hierin ook ruimte voor wat eten en drinken, en eventueel een jas.

Overige uitrusting

Natuurlijk gaat er nog veel meer mee op reis. Denk bijvoorbeeld aan kleding, wat per reis verschilt. Omdat wij niet altijd direct naar onze verblijven gaan en hier ook de rest van de reis blijven maar rondtrekken, vinden we het belangrijk om met onze bagage makkelijk op stap te kunnen. Hierdoor hebben wij gekozen voor een backpack. Deze kan je net zo uitgebreid kiezen als dat je zelf wil. Wij hebben de voorloper van onderstaand model. Deze is hier te koop.

De backpacks doen we tijdens vliegreizen in onze flightbags, zo zijn ze beter beschermd. De flightbag zelf sluiten we af met onderstaande slotje.

Welke reisartikelen gebruiken jullie tijdens je reis? Laat het ons weten in een reactie!